Fijne rubber poeders en granulaten

Bij het bedrijf Kargro Recycling worden rubber shreds, van vermalen autobanden, verwerkt tot onder andere fijne rubber poeders en granulaten.

De wereldwijde vraag naar onze circulaire producten neemt toe en daarbij de verschillende product specificaties en toepassingen.

De rubber poeders en granulaten worden door de R&D-afdeling permanent onderzocht en aangepast voor specialistische toepassingen.

Voor een volledige lijst van toepassingen van onze circulaire producten kunt u de website van ons zusterbedrijf Kargro Recycling bezoeken.

Ambient rubber poeder en granulaat

Het ambient verwerken van end of life auto-en truckbanden is een circulaire verwerkingstechniek waarbij herwonnen rubberkorrels onder normale temperatuur worden verwerkt tot fijne poeders en granulaten met een open structuur, dit in tegenstelling tot de “non erratic” structuur die verkregen wordt bij de cryogene verwerkingstechniek.

Door toepassing van deze techniek verkrijgt het rubber-eindproduct bijzondere eigenschappen die geschikt zijn om verwerkt te worden in specialistische toepassingen.

Cryogeen rubber poeder en granulaat

Het cryogeen verwerken van end of life auto-en truckbanden is een circulaire verwerkingstechniek waarbij herwonnen rubberkorrels onder een zeer lage temperatuur worden verwerkt tot fijne poeders en granulaten.

Bij dit proces wordt vloeibare stikstof gebruikt om de rubberkorrels te bevriezen onder een temperatuur van -60 tot-100 graden Celsius. Hierna worden de bevroren rubber korrels verwerkt tot zeer fijne “non erratic “ poeders en granulaten. Door toepassing van deze techniek verkrijgt het rubber-eindproduct bijzondere eigenschappen die geschikt zijn om verwerkt te worden in specialistische toepassingen.

Ijzer

In oude autobanden zit nog een aanzienlijke hoeveelheid ijzer verwerkt. Door een complex ontijzeringsproces zijn Lintire en Kargro Recycling in staat om zuiver ijzer te leveren aan de ijzersmelterijen.

Goedgekeurde banden en wereldwijd hergebruik

Na grondige inspectie worden goedgekeurde banden opgeslagen op soort, maat en kwaliteit, in de magazijnen van Lintire in Vianen. Direct vanuit het transportmagazijn in Vianen worden de goedgekeurde banden geëxporteerd naar onze wereldwijde klanten voor hergebruik of bandenvernieuwing.