Milieuvriendelijk inzamelen en superieure logistiek

Lintire haalt gedemonteerde banden op bij grote en kleine bandenspecialisten in heel Nederland en België. Hier begint feitelijk het avontuur van Lintire. LINTIRE levert aan de bandenspecialist maatwerk en kan dankzij logistieke expertise snel en efficiënt al haar klanten bedienen. Lintire werkt met de modernste vrachtwagencombinaties om op deze manier zo milieu- vriendelijk als mogelijk het transport te verzorgen.

Lintire ontzorgt de bandenspecialisten door het administratieve systeem van Recybem (Brancheorganisatie Band en Milieu), en Recytire ,voor hen te verzorgen. Onze klanten hebben daarom het predicaat “BEM OKE! “. Klanten van Lintire participeren zo automatisch in de groene economie.

Maak de natuurlijke keuze en doe mee om uw gedemonteerde autobanden circulair te laten verwerken en stimuleer hiermee het hergebruik van waardevolle grondstoffen, en de mondiale vermindering van uitstoot van CO2.

Superieure logistiek en klantenservice

De wisselingen van volle en lege containers bij de bandenspecialisten in Nederland, worden door onze jarenlange logistieke ervaring, efficiënt en snel uitgevoerd. Lintire maakt gebruikt van de modernste vrachtwagencombinaties om het transport zo milieuvriendelijk als mogelijk te organiseren. Inmiddels heeft Lintire in Nederland meerdere van deze combinaties permanent op de weg om het ophalen van oude banden en transporteren van shreds uit te voeren.

Maatwerk

Lintire heeft zes meter lange containers en bandenrekken die op verzoek van de bandenspecialist kunnen worden geplaatst. Hierdoor kan Lintire maatwerk aan al haar klanten leveren. De containers zijn zo ontworpen dat ze efficiënt kunnen worden geladen en gelost.

Containervervoer en verwerkingscapaciteit

Zes meter containers worden op de trailer geplaatst. Een volle container kan direct op een van de sorteerlijnen worden gelost. Lintire heeft in Vianen zeven sorteerlijnen beschikbaar om gedemonteerde autobanden te verwerken. Hierdoor is er voldoende capaciteit om direct bij aankomst alle autobanden te lossen, selecteren, opslaan, verwerken en te administreren.

Milieuvriendelijk transport

Lintire maakt gebruikt van de modernste vrachtwagencombinaties om het transport zo milieuvriendelijk als mogelijk te organiseren. Inmiddels heeft Lintire in Nederland meerdere van deze combinaties permanent op de weg om het ophalen van gedemonteerde banden en het transport van rubber shreds uit te voeren. Door drie containers op één combinatie te vervoeren, worden onnodige milieubelastende transportkilometers vermeden.