Selecteren

Alle gedemonteerde autobanden worden direct bij binnenkomst gelost op onze sorteerlijnen in Vianen. Hier worden de banden gekeurd door onze ervaren keurmeesters. De gedemonteerde banden worden gekeurd op of ze nog geschikt zijn voor hergebruik, of als karkas voor bandenvernieuwing, of indien afgekeurd, dienen te worden vermalen tot shred materiaal.

Het shred materiaal wordt naar Kargro Recycling in Nederweert gebracht. De shreds worden verwerkt tot granulaten, fijne rubber poeders en staal. Het staal wordt naar staalsmelterijen gebracht voor verdere verwerking.

De goedgekeurde banden worden direct opgeslagen in het magazijn om op bestelling te worden getransporteerd naar onze wereldwijde klanten.

Circulaire verwerking en capaciteit

Lintire heeft acht sorteerlijnen. Door het toenemende aanbod van gedemonteerde banden heeft Lintire zeer recentelijk drie extra sorteerlijnen toegevoegd in een nieuwe hal. Hierdoor kan Lintire 4 miljoen autobanden per jaar verwerken.

Sorteerlijnen en verwerking

De gedemonteerde autobanden worden gelost op een van de 8 sorteerlijnen, en direct geïnspecteerd door een team van keurmeesters. De keurmeesters keuren of een gebruikte autoband geschikt is voor hergebruik, of moet worden vermalen tot rubber shreds.

Hergebruik goedgekeurde autobanden

Goedgekeurde autobanden worden opgeslagen in verschillende magazijnen op het Lintire terrein. De banden worden opgeslagen op maat en kwaliteit en kunnen hierna worden uitgeleverd aan het wereldwijde klantennetwerk van Lintire. In de loodsen worden de bestellingen in vrachtwagens geladen om direct aan de branche te worden afgeleverd. Indien gewenst kunnen goedgekeurde banden worden gedubbeld om op transport te worden gezet naar overzeese afnemers.

Internationaal transport van goedgekeurde autobanden.

Dubbelen en tripleren

Op verzoek van internationale klanten kan in een band een of twee andere banden worden gemonteerd. Deze techniek wordt dubbelen of tripleren genoemd. Het internationaal transport naar overzeese klanten kan op deze wijze efficiënter en milieuvriendelijk worden uitgevoerd.

Vermalen van gedemonteerde autobanden tot shreds

Afgekeurde banden worden vanaf de sorteerlijnen op transportbanden naar de shredders getransporteerd. Hier worden de zogeheten “end of life tires “tot shreds vermalen en naar Kargro Recycling in Nederweert gebracht om te worden vermalen tot fijne poeders en granulaten.

Shreds productie, de eerste stap naar circulaire verwerking

Autobanden bevatten naast rubber en ijzer, waardevolle grondstoffen. Om vermalen rubber te kunnen scheiden wordt het shred materiaal in containers geladen, en direct naar de circulaire verwerkingsfabriek Kargro Recycling in Nederweert gebracht.

Kargro Recycling maakt van shreds rubber granulaten, fijne poeders en ijzer.

De herwonnen grondstoffen worden volledig ingezet in de circulaire economie.

Laat ook uw gedemonteerde banden circulair verwerken en draag bij aan een schone wereld voor volgende generaties.

Transportbanden

Lintire heeft twee shredders. De shredders vermalen afgekeurde autobanden tot shreds. Via transportbanden worden de transportcontainers met shreds gevuld. De volle containers worden direct naar de circulaire verwerkingsfabriek Kargro Recycling in Nederweert gebracht.

Transport containers

In Vianen worden de containers gevuld met shreds. Vervolgens worden de volle containers op de vrachtwagencombinatie gezet en naar Kargro Recycling in Nederweert gebracht.

Hier begint de volgende schakel in het circulaire verwerkingsproces van de zogeheten “end of life tires “.